İşe Alım Süreci

İşe alım sürecimizin amacı; İnsan Kaynakları politikamızla uyumlu olacak şekilde organizasyonda ihtiyaç duyulan insan kaynağını bünyemize kazandırmaktır. Aramıza yeni katılacak çalışma arkadaşlarımızın, pozisyon için gerekli yetkinliğe sahip, kurum vizyon ve değerlerini benimseyip sürdürebilir kişiler olması önemlidir.

“Her Anında Yanında” mottosuyla motivasyonu yüksek, öğrenmeye ve gelişmeye istekli, sonuç odaklı, iletişimi güçlü, dinamik takım oyuncularını kuruma kazandırmayı amaçlıyoruz.

Adayların işe uygunluğunun değerlendirilmesinde pozisyonun niteliklerine uygun olarak aşağıdaki değerlendirme araçlarının tümü veya birkaçı uygulanır;

*Yetkinlik Bazlı Mülakat (İnsan Kaynakları Departmanı ve ilgili iş birimleri gerekli görüşmeleri yapar)
*Yetnliklik Envanteri
*Durumsal Yargı Testi
*Değerlendirme Merkezi Uygulaması
*İngilizce Testi
*Referans Kontrolü
*İş Teklifi

AÇIK POZİSYONLAR İÇİN KARİYER.NET VEYA SECRET CV TIKLAYINIZ!

Performans Yönetim Süreci

Tek Takım Tek Hedef mottosu ile birlikle 2023 yılında devreye aldığımız, Yeni Nesil Performans Yönetim Sistemi yaklaşımımız, organizasyonun sürekli gelişimini destekleyen, geleceğe odaklanmasını sağlayan, kurum vizyonu ve stratejik hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir başarıyı sağlamayı amaçlayan “OKR – Objectives and Key Results” metodolojisi ile şeffaf, yıl boyunca güncellemeye açık bir yaklaşımdır. Performans yönetimi sürecinde belirlenen dönemler içerisinde hedeflerin sisteme girişleri, dönem içerisinde yakın takip ve geri bildirim ile  gereken aksiyonlar alınır. Sürecin sonunda  elde edilen çıktılar ile çalışma arkadaşlarımızın ödüllendirilmesinde, gelecek dönem ücretlerinin belirlenmesinde ve kariyer gelişimlerinin belirlenmesinde girdi olarak kullanılmaktadır.

Kariyer Yönetim Süreci

Kurumun uzun vadeli stratejilerine götürecek önemli kaynaklardan biri olan İnsan Kaynağına yönelik işgücü yatırımlarının etkin bir şekilde planlanmasını ve yönetilmesini içeren Yetenek Yönetimi sürecinin adımlarından biri olan Yeteneğin Belirlenmesi aşamasında, organizasyon içerisinde yönetsel kademelere ilerleyecek yüksek potansiyellerin belirlenmesi, yedekleme listelerinin oluşturulması,çalışanların pozisyona ve fonksiyonlar arası geçişe uygunluğunun gözden geçirilmesi amaçlanır. Yeteneğin belirlenmesi için dünya çapında yetenek süreçlerinde çok yaygın kullanılan, çalışanların sergiledikleri performans ve sahip oldukları gelişim potansiyelini dikkate alarak yetkinlikler bazında kariyer gelişimi, yedekleme ve eğitim ihtiyaçlarının planlanmasını sağlayan 9 Kutu Matrisi modeli kullanılmaktadır.

Eğitim Ve Gelişim Süreci

Çalışan ve organizasyonel yetkinlik gelişimini sağlayarak organizasyona değer katmak amacıyla oluşturduğumuz Fenerium Yetkinlik Modelimiz Eğitim Gelişim sürecinde kullanılan çok önemli bir kaynaktır. Bu kapsamda eğitim ihtiyaçlarımızı belirlerken yetkinlik modelimizde bulunan gelişim döngüsündeki üç ana başlık altında gelişim alanlarımızı ve bu doğrultuda eğitim ihtiyaçlarımızın belirlenmesini sağlarız.

* Kendimi Yönetiyorum/ Temel Yetkinlikler
* İşimi Yönetiyorum /Fonksiyonel Yetkinlikler
* Ekibimi Yönetiyorum / Yönetsel Yetkinlikler

Merkez ve Mağazalarımızda çalışacak arkadaşlarımızın bulundukları pozisyonlara özgü tasarlanmış oryantasyon programımızı gerçekleştiriyoruz. Merkez çalışanlarımızın mağaza deneyimi edinmeleri için mağaza oryantasyon çalışmasına katılmalarını sağlıyor ve kuruma hızla uyum sağlayabilmesini kolaylaştıracak Buddy Programı ile süreçte deneyimli ekip arkadaşlarımız kendilerine eşlik ediyorlar. Program sonunda sürecinin değerlendirmesi ile gerekli geri bildirimleri paylaşıyoruz.